Om du tycker att bilen börjar bli sliten så finns det många knep som gör att den kan kännas fräsch igen. Med några få material och lite omvårdnad kan du få din bil att kännas som om den vore splitterny. Det är mer miljövänligt att göra lite enklare fix än att byta ut hela bilen, så det är både snällt mot plånboken och miljön.

Fräscha upp inredningen

Bilinredning blir sliten med åren, oavsett hur noga du har varit med att hålla den ren och välskött. Det påverkar inte bilens prestanda, men det är tråkigt att se en repig instrumentpanel eller sliten klädsel varje gång du kör.

Ett tips är att klä in den repiga instrumentpanelen med dekorplast som du fäster med hjälp av värme på all hård inredning där det behövs. Eftersom plasten värms upp och blir mycket följsam går det utmärkt att använda den kring välvda delar. Dekorplast kan vara enfärgad eller ha något slags mönster. Det är vattenavvisande och ger ett bra resultat som inte går att urskilja från bilens originalinredning. För att ta bort dekorplasten värmer du helt enkelt upp den igen och drar bort den. Det är ett mycket användbart material.

Har du lädersäten i bilen kan du använda dig av ett läderreparationskit som kan ta bort alla repor, revor, skador och färga lädret till exakt rätt nyans. Det går att få mycket bra resultat med ett sådant kit och många gånger får det sätena att se helt nya ut igen. Har du tygsäten kan de dammsugas och schamponeras för att bli fräscha igen. Det finns även reparationskit för tygsäten.

Byt även ut slitna mattor för att få det snyggt och fräscht igen.

En rekonditionering är utmärkt

Om du bokar in bilen för en helrekonditionering kan både utsidan och insidan bli som nya igen. Det brukar bara kosta några tusenlappar och många gör en rekond ungefär var tredje år. En helrekonditionering djuptvättar, polerar, tar bort repor och putsar upp utsidan. Insidan dammsugs, all interiör tvättas och det som måste repareras gör det. Det är helt enkelt ett återställande av bilen till nyskick.

Similar Posts